Home Blog Aanschaffen van een laadpaal

Aanschaffen van een laadpaal

Gepubliceerd op 10 januari 2023

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en steeds meer mensen schaffen een elektrische auto aan. Maar om de auto op te laden, is een laadpaal thuis nodig. Het kiezen van de juiste laadpaal kan echter lastig zijn. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laadpaal? In deze blog geven we een aantal handige tips.

Laadvermogen: Het laadvermogen van de laadpaal is belangrijk om te bepalen hoe snel de auto kan worden opgeladen. De meeste laadpalen hebben een laadvermogen van 11 kW of 22 kW. Het is belangrijk om te weten welk laadvermogen geschikt is voor jouw auto.

Aantal fasen: De meeste laadpalen hebben 1-fase of 3-fase aansluitingen. Een 3-fase aansluiting kan sneller laden, maar het is wel belangrijk om te controleren of de meterkast geschikt is voor een 3-fase aansluiting.

Connectiviteit: Tegenwoordig zijn er laadpalen die gekoppeld kunnen worden aan een app op de telefoon. Hierdoor kun je op afstand het laadproces monitoren en eventueel bijsturen.

Installatie: Het is belangrijk om te controleren of de laadpaal op de gewenste locatie geïnstalleerd kan worden. Het is ook belangrijk om te kijken naar de installatiekosten en of deze bij de prijs zijn inbegrepen.

Type stekker: Er zijn verschillende soorten stekkers voor elektrische auto’s, zoals Type 1 of Type 2. Het is belangrijk om te controleren welk type stekker geschikt is voor jouw auto.

Vergunningen: In sommige gemeenten is een vergunning nodig om een laadpaal te plaatsen. Controleer of dit in jouw gemeente het geval is en wat de procedure hiervoor is.

Onderhoud: Het is belangrijk om te controleren of de laadpaal onderhoud nodig heeft en wat de kosten hiervoor zijn.

Garantie: Controleer welke garantie de fabrikant biedt op de laadpaal en de bijbehorende onderdelen.

Toekomstbestendig: Zorg dat de laadpaal geschikt is voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor het opladen van andere elektrische voertuigen of het gebruik van zonne-energie.

Installateur: Tot slot is het belangrijk om een ervaren en gecertificeerde installateur te kiezen voor de installatie van de laadpaal.

Het aanschaffen van een laadpaal kan een investering zijn, maar het is een waardevolle investering voor de toekomst. Het is belangrijk om de juiste laadpaal te kiezen, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van elektrisch rijden. Wij adviseren je graag over de juiste laadpaal voor jouw situatie en kunnen de laadpaal voor je installeren.

Zullen we afspreken?

Heb je een vraag?