Home UTP / COAX

UTP / COAX

UTP / COAX

UTP / COAX

Als u een beveiligingscamera wilt aansluiten op uw recorder heeft u de keuze uit meerdere kabels. De coaxkabel en de UTP-kabel zijn de meest gangbare bij hedendaagse camerasystemen en losse beveiligingscamera’s. Wellicht heeft u vragen over bekabeling of weet u niet welke kabel u moet kiezen. Neem contact op:

Wat is een coaxkabel?

Wat is een coaxkabel?

Een combi coaxkabel heeft naast de normale coaxiale aansluiting (BNC-connector) een aansluiting voor 12V voeding. Het is één kabel met aan beide uiteinden twee uitgangen. Met een combi coaxkabel heeft u geen stopcontacten meer nodig naast de beveiligingscamera. De stroom wordt door de kabel naar de recorder of monitor geleid. Bij de monitor of recorder komt de 12 volts aansluiting. ( adapter). De combi kabels zijn ook los op een haspel van 100 of 250 meter te verkrijgen of kant en klaar in de lengtes van 10, 20, 30 en 40 meter.

Wat zijn de grootste verschillen tussen coax en UTP?

Wat zijn de grootste verschillen tussen coax en UTP?

De meeste cameratypen kunnen met een coaxkabel en een UTP-kabel worden aangesloten. IP-camera’s worden altijd aangesloten met een UTP-kabel. SDI beveiligingscamera’s worden altijd aangesloten op een coaxkabel.Aangezien IP beveiligingscamera’s worden aangesloten op een NVR recorder, kunt u geen coaxkabels gebruiken bij een NVR recorder. NVR recorders hebben geen ingang voor coaxkabels en gaan alleen over UTP.

Coaxkabels hebben een betere bescherming dan UTP-kabels dankzij de geweven koperen afscherming. Dit blokkeert magnetische interferentie (het beïnvloeden van de werking van een systeem door een stoorsignaal).

UTP-kabels kunnen grotere afstanden bereiken zonder significant kwaliteitsverlies. Vanaf 40 meter raden wij aan voor een UTP-kabel te kiezen.

Wat is een UTP-kabel?

Wat is een UTP-kabel?

Een UTP-kabel ,waarbij ‘UTP’ staat voor de afkorting unshielded twisted pair, is een kabel die bestaat uit vier aderparen. Bij elk aderpaar zijn de aders om elkaar heen gedraaid zodat elektromagnetische storingen worden vermeden.

Een UTP-kabel is meestal dezelfde kabel die u gebruikt voor uw internetverbinding en wordt ook netwerkkabel genoemd. Echter kunt u UTP-kabels ook gebruiken in uw camerasysteem. De UTP-kabel is dun, flexibel en eenvoudig te verwerken. UTP-kabels zijn relatief goedkoop en geschikt voor binnen. Voor buiten hebben wij ook UTP-kabels. De UTP-kabel moet voorzien zijn van RJ45-connectoren om aan te kunnen sluiten op de recorder en de beveiligingscamera.

Offerte aanvragen

Soorten UTP

De vuistregel voor de snelheid van een internetkabel is: hoe nieuwer/hoger de categorieaanduiding, hoe sneller de kabel. Hiernaast staan de soorten internetkabels.

Thuisnetwerk: maak je in je eentje of met het gezin gebruik van de internetkabel? Dan volstaat in de meeste gevallen een Cat6-kabel.

Thuiswerkplek en Mkb-bedrijven: moet de netwerkaansluiting grote up- en downloads kunnen verwerken van verschillende medewerkers? Voor dit soort situaties raden wij de Cat6a kabel aan.

Grotere bedrijven en IT-netwerken: Raden wij ten alle tijden een Cat7 kabel aan. Hiermee kan je netwerk uitdagingen aan en ben je klaar voor de digitale toekomst.

Categorie kabel 

Cat5e 

Cat6 

Cat6a 

Cat7 

Snelheden tot 

1000 Mbit/s 

1000Mbit/s 

10.000 Mbit/s 

10.000 Mbit/s 

Geschikt voor type netwerk

Gigabit

Gigabit

10-Gigabit

10-Gigabit

Doorvoersnelheid in mhz* 

100mhz 

250mhz 

500mhz 

600mhz 

Soorten COAX

Soorten COAX

Als het gaat om coax kabels kun je kiezen uit IEC connectoren of F connectoren: van beide typen bestaat er een mannelijke en een vrouwelijke variant. De verschillende connectoren zijn geschikt voor verschillende toepassingen en kun je dus niet zomaar op jouw televisie of versterker aansluiten. In eerste instantie zie je weinig verschil tussen de twee typen, maar de connectoren zijn wel degelijk verschillend. Bij een F connector steekt de kabelkern namelijk een stukje uit de connector. Hierdoor passen F connectoren niet op IEC aansluitingen en vice versa.

Het aansluiten van een coax kabel op een televisie is gelukkig niet heel moeilijk. Het is alleen erg belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste kabel. Op een televisie pas namelijk maar één connector aansluiten. Dit is de mannelijke IEC connector. Wil u de televisie rechtstreeks verbinden met de wandcontactdoos, dan heb u nog een vrouwelijke IEC connector nodig: dit is namelijk de enige connector die op een wandcontactdoos past. Voor het verbinden van de wandcontact doos met een televisie heb je dus een coax kabel met aan de ene kant een vrouwelijke IEC connector en aan de andere kant een mannelijke IEC connector nodig.

Zullen we afspreken?