Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ

Welkom bij onze FAQ-pagina! Hier hebben we antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over elektrische diensten en oplossingen. Of je nu op zoek bent naar informatie over installaties, reparaties, veiligheid of iets anders, we hebben hier de antwoorden voor je. Lees hieronder de veelgestelde vragen en ontdek nuttige informatie. Als je specifieke vragen hebt die niet worden beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van deskundige elektriciens staat klaar om je te helpen.

Elektra Koning biedt een breed scala aan elektradiensten, waaronder elektrische installaties, elektrische reparaties, verlichtingsoplossingen, stopcontactinstallaties en nog veel meer.

 1. Als uw offerte aanvraag is ingediend nemen wij zo snel mogelijk contact op. Wilt u direct advies neem dan telefonisch contact met ons op!

 2. Tijdens het adviesgesprek zullen wij de situatie met u doornemen en met een toepasselijke oplossing komen. Hierbij geven wij in de meeste gevallen ook direct een prijsindicatie.

 3. Voor ons is nu duidelijk wat er moet gebeuren. Wij zullen uw opdracht spoedig en zorgvuldig mogelijk uitvoeren.

We begrijpen dat elektrische problemen onmiddellijke aandacht vereisen. Neem contact met ons op en we zullen ons best doen om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen.

Ja, Alle werknemers zijn gecertificeerd en volledig verzekerd. Onze vakmensen zijn hoogopgeleide professionals om kwalitatieve elektrawerkzaamheden uit te voeren.

Ja, wij hebben ervaring met het upgraden van elektrische bedrading in oudere huizen om te voldoen aan moderne veiligheidsnormen en technologische eisen.

Elektra Koning biedt een breed scala aan diensten voor VvE's, waaronder periodiek onderhoud van elektrische systemen, installatie van nieuwe elektrische voorzieningen, troubleshooting bij storingen, en het uitvoeren van veiligheidsinspecties.

Bij een stroomstoring raden we aan om eerst de zekeringkast te controleren en te zorgen dat er geen geblazen zekeringen zijn. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met Elektra Koning voor een professionele beoordeling.

Ja, Elektra Koning biedt 24/7 nooddiensten voor elektrische problemen. Bel ons op elk moment van de dag of nacht voor dringende assistentie.

Ja, we bieden garantie op al onze uitgevoerde elektrawerkzaamheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Als u een geplande afspraak moet annuleren of wijzigen, neem dan tijdig contact met ons op om de afspraak opnieuw in te plannen. Bij het niet tijdig annuleren van de afspraak zullen we kosten in rekening worden gebracht.

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door ons online contactformulier in te vullen of ons te bellen. We komen graag bij u langs om uw behoeften te bespreken en een offerte op maat te maken.

De kosten variëren afhankelijk van het type werk en de omvang van het project. Neem contact op met Elektra Koning voor een gratis offerte op maat.

Wij streven ernaar om betalingen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Klanten kunnen op verschillende manieren betalen:

 • Contant: U kunt contant betalen bij het afronden van de dienstverlening.

 • Creditcard: Wij accepteren creditcardbetalingen voor uw gemak.

 • Bankoverschrijving: Voor klanten die de voorkeur geven aan een bankoverschrijving, bieden wij deze optie aan.

 • Factuur: Klanten hebben de mogelijkheid om de factuur binnen 7 dagen na de verleende dienst te betalen.


Onze openingstijden variëren, maar we staan klaar om u te helpen tijdens reguliere kantooruren. Voor dringende situaties kunt u 24/7 contact met ons opnemen.

Elektra Koning is gevestigd in Den Haag. We bedienen echter ook omliggende gebieden in heel Zuid-Holland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

U kunt contact opnemen met onze klantenservice via info@elektrakoning.nl of telefonisch 070-204 22 29. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met al uw elektragerelateerde behoeften.

Elektra Koning biedt zonnepaneelinstallatiediensten voor particulieren en bedrijven. We kunnen u helpen bij het ontwerpen en installeren van een zonne-energiesysteem dat aan uw behoeften voldoet.

Het installeren van een thuislader voor elektrische voertuigen biedt gemak, snelheid en kostenbesparingen. Elektra Koning kan u helpen bij het installeren van EV-laadstations in uw huis.

Absoluut, Elektra Koning kan u helpen bij het upgraden van uw elektrische systeem om energie-efficiëntie te verbeteren. We kunnen LED-verlichting installeren, oude bedrading vervangen en advies geven over energiebesparende maatregelen.

LED-verlichting is energiezuinig, gaat langer mee en produceert helder licht. Het kan helpen om uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan een milieuvriendelijkere omgeving.

Om uw elektriciteitsverbruik te verminderen, kunt u enkele eenvoudige stappen nemen. Schakel elektronische apparaten volledig uit wanneer ze niet in gebruik zijn, gebruik energiezuinige verlichting, en overweeg het installeren van programmeerbare thermostaten. Daarnaast kunt u investeren in energiezuinige apparaten en regelmatig controleren op en repareren van lekkende elektrische systemen. Deze praktische maatregelen helpen niet alleen om uw energierekening te verlagen, maar dragen ook bij aan een duurzamer energieverbruik in uw woning.

Elektra Koning kan u helpen bij het identificeren van energieverspillende apparaten en het implementeren van energiezuinige oplossingen om uw elektriciteitsverbruik te verminderen.

In ons bedrijf is Elektra koning, en wij waarborgen elektrische veiligheid volgens de NEN-normen. Ons toegewijde team van experts zorgt niet alleen voor naleving maar streeft ook naar continue verbetering. We garanderen onze klanten betrouwbare en duurzame elektrische systemen, gebaseerd op transparantie en innovatie. Elektrische veiligheid is niet slechts een norm, maar een essentiële belofte in elk project dat we aangaan.

Het is belangrijk om elektrische veiligheid serieus te nemen. Elektra Koning kan u adviseren over het upgraden van stopcontacten, aardlekschakelaars en het installeren van rook- en koolmonoxidemelders.

Elektrische installaties dienen te voldoen aan lokale en nationale veiligheidsnormen. In Nederland is de nationale veiligheidsnorm de NEN-norm. Elektra Koning waarborgt naleving van deze normen. Voor gedetailleerd advies en om te verzekeren dat uw installatie aan alle vereisten voldoet, adviseren wij u om een professionele elektricien te raadplegen.

Een meterkast is een centrale locatie in uw huis waar de elektrische energie wordt verdeeld en gemeten. Het is van vitaal belang voor de stroomvoorziening en veiligheid van uw huis.

Een verdeelinrichting, ook wel groepenkast genoemd, is een cruciaal onderdeel van de elektrische installatie in een gebouw. Gelegen in de meterkast, verdeelt het de elektrische stroom vanuit de hoofdaansluiting over verschillende groepen of circuits. Dit zorgt voor een veilige verdeling naar diverse apparaten en verlichting. De verdeelinrichting bevat zekeringen of installatieautomaten die bij storingen of overbelasting de stroomtoevoer regelen, waardoor schade en gevaarlijke situaties worden voorkomen. Regelmatige controle en eventuele upgrades van de groepenkast zijn essentieel om te voldoen aan veiligheidsnormen en een betrouwbare elektrische infrastructuur te waarborgen.

Het is raadzaam om uw meterkast regelmatig te laten controleren, minstens eens in de paar jaar, om ervoor te zorgen dat alles correct functioneert en aan de nieuwste veiligheidsnormen voldoet.

Installatieautomaten zijn elektrische schakelaars die de stroomtoevoer naar specifieke elektrische circuits in uw huis kunnen onderbreken in geval van een storing, om overbelasting te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Installatieautomaten moeten worden vervangen als ze niet meer goed functioneren, bijvoorbeeld als ze niet meer automatisch inschakelen na een storing of als ze zichtbare tekenen van schade vertonen.

Ja, Elektra Koning kan verouderde installatieautomaten vervangen door modernere en veiligere opties die aan de huidige normen voldoen.

Hoe kunt u zien wat voor een hoofdschakelaar u in de groepenkast heeft? Een zichtbaar verschil tussen 1-fase en 3-fase zijn de hoofdschakelaars. Een 1-fase hoofdschakelaar is 2-polig en een 3-fase hoofdschakelaar is 4-polig. Een ander belangrijk verschil zit in het vermogen dat geleverd wordt. Bij een 3-fase installatie is het geleverde vermogen 17.000W en bij 1-fase 8000W. Een elektricien kan ook voor een diagnose worden ingezet. De elektricien kan aan de hand van de omstandigheden een accurate plan maken, zodat u jaarlijks kosten kunt besparen.

De naam perilex is afkomstig van de stekker en wandcontactdoos die gebruikt wordt om een kookgroep installatie te realiseren. Onderaan staan de stappen voor een volledige kookgroep installatie:

 • Aanpassing in de groepenkast
 • Kabelaanleg met een 5×2.5mm2 of 5x4mm2 kabel afhankelijk van de wattage
 • Stroompunt installatie bij de nieuwe of bestaande punt
 • Perilex wandcontactdoos installatie
 • Perilex stekker aansluiting t.b.v. inductieplaat

Aardlekschakelaars zijn essentiële veiligheidscomponenten die stroomonderbrekingen veroorzaken wanneer ze ongewone lekstromen detecteren, waardoor elektrische ongevallen worden voorkomen.

Ja, aardlekschakelaars zijn verplicht in de meeste huizen en zijn een cruciaal onderdeel van elektrische veiligheid.

Elektra Koning biedt een breed scala aan elektradiensten, waaronder elektrische installaties, elektrische reparaties, verlichtingsoplossingen, stopcontactinstallaties en nog veel meer.

 1. Als uw offerte aanvraag is ingediend nemen wij zo snel mogelijk contact op. Wilt u direct advies neem dan telefonisch contact met ons op!

 2. Tijdens het adviesgesprek zullen wij de situatie met u doornemen en met een toepasselijke oplossing komen. Hierbij geven wij in de meeste gevallen ook direct een prijsindicatie.

 3. Voor ons is nu duidelijk wat er moet gebeuren. Wij zullen uw opdracht spoedig en zorgvuldig mogelijk uitvoeren.

We begrijpen dat elektrische problemen onmiddellijke aandacht vereisen. Neem contact met ons op en we zullen ons best doen om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen.

Ja, Alle werknemers zijn gecertificeerd en volledig verzekerd. Onze vakmensen zijn hoogopgeleide professionals om kwalitatieve elektrawerkzaamheden uit te voeren.

Ja, wij hebben ervaring met het upgraden van elektrische bedrading in oudere huizen om te voldoen aan moderne veiligheidsnormen en technologische eisen.

Elektra Koning biedt een breed scala aan diensten voor VvE's, waaronder periodiek onderhoud van elektrische systemen, installatie van nieuwe elektrische voorzieningen, troubleshooting bij storingen, en het uitvoeren van veiligheidsinspecties.

Bij een stroomstoring raden we aan om eerst de zekeringkast te controleren en te zorgen dat er geen geblazen zekeringen zijn. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met Elektra Koning voor een professionele beoordeling.

Ja, Elektra Koning biedt 24/7 nooddiensten voor elektrische problemen. Bel ons op elk moment van de dag of nacht voor dringende assistentie.

Ja, we bieden garantie op al onze uitgevoerde elektrawerkzaamheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Als u een geplande afspraak moet annuleren of wijzigen, neem dan tijdig contact met ons op om de afspraak opnieuw in te plannen. Bij het niet tijdig annuleren van de afspraak zullen we kosten in rekening worden gebracht.

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door ons online contactformulier in te vullen of ons te bellen. We komen graag bij u langs om uw behoeften te bespreken en een offerte op maat te maken.

De kosten variëren afhankelijk van het type werk en de omvang van het project. Neem contact op met Elektra Koning voor een gratis offerte op maat.

Wij streven ernaar om betalingen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Klanten kunnen op verschillende manieren betalen:

 • Contant: U kunt contant betalen bij het afronden van de dienstverlening.

 • Creditcard: Wij accepteren creditcardbetalingen voor uw gemak.

 • Bankoverschrijving: Voor klanten die de voorkeur geven aan een bankoverschrijving, bieden wij deze optie aan.

 • Factuur: Klanten hebben de mogelijkheid om de factuur binnen 7 dagen na de verleende dienst te betalen.


Onze openingstijden variëren, maar we staan klaar om u te helpen tijdens reguliere kantooruren. Voor dringende situaties kunt u 24/7 contact met ons opnemen.

Elektra Koning is gevestigd in Den Haag. We bedienen echter ook omliggende gebieden in heel Zuid-Holland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

U kunt contact opnemen met onze klantenservice via info@elektrakoning.nl of telefonisch 070-204 22 29. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met al uw elektragerelateerde behoeften.

Elektra Koning biedt zonnepaneelinstallatiediensten voor particulieren en bedrijven. We kunnen u helpen bij het ontwerpen en installeren van een zonne-energiesysteem dat aan uw behoeften voldoet.

Het installeren van een thuislader voor elektrische voertuigen biedt gemak, snelheid en kostenbesparingen. Elektra Koning kan u helpen bij het installeren van EV-laadstations in uw huis.

Absoluut, Elektra Koning kan u helpen bij het upgraden van uw elektrische systeem om energie-efficiëntie te verbeteren. We kunnen LED-verlichting installeren, oude bedrading vervangen en advies geven over energiebesparende maatregelen.

LED-verlichting is energiezuinig, gaat langer mee en produceert helder licht. Het kan helpen om uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan een milieuvriendelijkere omgeving.

Om uw elektriciteitsverbruik te verminderen, kunt u enkele eenvoudige stappen nemen. Schakel elektronische apparaten volledig uit wanneer ze niet in gebruik zijn, gebruik energiezuinige verlichting, en overweeg het installeren van programmeerbare thermostaten. Daarnaast kunt u investeren in energiezuinige apparaten en regelmatig controleren op en repareren van lekkende elektrische systemen. Deze praktische maatregelen helpen niet alleen om uw energierekening te verlagen, maar dragen ook bij aan een duurzamer energieverbruik in uw woning.

Elektra Koning kan u helpen bij het identificeren van energieverspillende apparaten en het implementeren van energiezuinige oplossingen om uw elektriciteitsverbruik te verminderen.

In ons bedrijf is Elektra koning, en wij waarborgen elektrische veiligheid volgens de NEN-normen. Ons toegewijde team van experts zorgt niet alleen voor naleving maar streeft ook naar continue verbetering. We garanderen onze klanten betrouwbare en duurzame elektrische systemen, gebaseerd op transparantie en innovatie. Elektrische veiligheid is niet slechts een norm, maar een essentiële belofte in elk project dat we aangaan.

Het is belangrijk om elektrische veiligheid serieus te nemen. Elektra Koning kan u adviseren over het upgraden van stopcontacten, aardlekschakelaars en het installeren van rook- en koolmonoxidemelders.

Elektrische installaties dienen te voldoen aan lokale en nationale veiligheidsnormen. In Nederland is de nationale veiligheidsnorm de NEN-norm. Elektra Koning waarborgt naleving van deze normen. Voor gedetailleerd advies en om te verzekeren dat uw installatie aan alle vereisten voldoet, adviseren wij u om een professionele elektricien te raadplegen.

Een meterkast is een centrale locatie in uw huis waar de elektrische energie wordt verdeeld en gemeten. Het is van vitaal belang voor de stroomvoorziening en veiligheid van uw huis.

Een verdeelinrichting, ook wel groepenkast genoemd, is een cruciaal onderdeel van de elektrische installatie in een gebouw. Gelegen in de meterkast, verdeelt het de elektrische stroom vanuit de hoofdaansluiting over verschillende groepen of circuits. Dit zorgt voor een veilige verdeling naar diverse apparaten en verlichting. De verdeelinrichting bevat zekeringen of installatieautomaten die bij storingen of overbelasting de stroomtoevoer regelen, waardoor schade en gevaarlijke situaties worden voorkomen. Regelmatige controle en eventuele upgrades van de groepenkast zijn essentieel om te voldoen aan veiligheidsnormen en een betrouwbare elektrische infrastructuur te waarborgen.

Het is raadzaam om uw meterkast regelmatig te laten controleren, minstens eens in de paar jaar, om ervoor te zorgen dat alles correct functioneert en aan de nieuwste veiligheidsnormen voldoet.

Installatieautomaten zijn elektrische schakelaars die de stroomtoevoer naar specifieke elektrische circuits in uw huis kunnen onderbreken in geval van een storing, om overbelasting te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Installatieautomaten moeten worden vervangen als ze niet meer goed functioneren, bijvoorbeeld als ze niet meer automatisch inschakelen na een storing of als ze zichtbare tekenen van schade vertonen.

Ja, Elektra Koning kan verouderde installatieautomaten vervangen door modernere en veiligere opties die aan de huidige normen voldoen.

Hoe kunt u zien wat voor een hoofdschakelaar u in de groepenkast heeft? Een zichtbaar verschil tussen 1-fase en 3-fase zijn de hoofdschakelaars. Een 1-fase hoofdschakelaar is 2-polig en een 3-fase hoofdschakelaar is 4-polig. Een ander belangrijk verschil zit in het vermogen dat geleverd wordt. Bij een 3-fase installatie is het geleverde vermogen 17.000W en bij 1-fase 8000W. Een elektricien kan ook voor een diagnose worden ingezet. De elektricien kan aan de hand van de omstandigheden een accurate plan maken, zodat u jaarlijks kosten kunt besparen.

De naam perilex is afkomstig van de stekker en wandcontactdoos die gebruikt wordt om een kookgroep installatie te realiseren. Onderaan staan de stappen voor een volledige kookgroep installatie:

 • Aanpassing in de groepenkast
 • Kabelaanleg met een 5×2.5mm2 of 5x4mm2 kabel afhankelijk van de wattage
 • Stroompunt installatie bij de nieuwe of bestaande punt
 • Perilex wandcontactdoos installatie
 • Perilex stekker aansluiting t.b.v. inductieplaat

Aardlekschakelaars zijn essentiële veiligheidscomponenten die stroomonderbrekingen veroorzaken wanneer ze ongewone lekstromen detecteren, waardoor elektrische ongevallen worden voorkomen.

Ja, aardlekschakelaars zijn verplicht in de meeste huizen en zijn een cruciaal onderdeel van elektrische veiligheid.

Zullen we afspreken?