Home Blog Hoeveel groepen heb ik nodig

Hoeveel groepen heb ik nodig

Gepubliceerd op 17 februari 2023

Als u een nieuwe woning betrekt of een renovatie plant, kan het zijn dat u zich afvraagt hoeveel groepen u nodig heeft voor uw groepenkast. Het aantal groepen hangt af van verschillende factoren en kan variëren van huishouden tot huishouden.

Een groep is een stroomkring waarop verschillende elektrische apparaten zijn aangesloten. Als er te veel apparaten op één groep zijn aangesloten, kan dit leiden tot overbelasting en storingen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel groepen u nodig heeft voor uw woning.

Het aantal groepen dat u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw woning, het aantal elektrische apparaten en de intensiteit van het gebruik ervan. Over het algemeen heeft een gemiddelde woning tussen de 8 en 12 groepen nodig.

Bij het bepalen van het aantal groepen moet u rekening houden met uw dagelijkse routine. Als u bijvoorbeeld vaak tegelijkertijd de oven, magnetron en kookplaat gebruikt, heeft u een aparte groep nodig voor uw keukenapparatuur. Als u bijvoorbeeld een sauna of jacuzzi heeft, heeft u daarvoor een aparte groep nodig.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de toekomst. Misschien overweegt u een elektrische auto aan te schaffen en moet u rekening houden met de laadpaal die u nodig heeft. Of u wilt zonnepanelen op uw dak installeren, waarvoor u een extra groep nodig heeft.

Het is verstandig om uw groepenkast te laten controleren door een professionele elektricien. Deze kan uw huidige groepen configureren en bepalen of er aanpassingen nodig zijn om aan uw huidige en toekomstige elektriciteitsbehoeften te voldoen.

Elektra Koning is uw betrouwbare partner voor de installatie, configuratie en inspectie van uw groepenkasten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening voor uw woning. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeeld van een groepenkaart
Groepenkaart (1)

Zullen we afspreken?

Heb je een vraag?