Home Blog Verlichting tips

Verlichting tips

Gepubliceerd op 04 september 2023

Verlichting is een essentieel onderdeel van elk huis en bedrijf. Het bepaalt niet alleen de sfeer en uitstraling van een ruimte, maar heeft ook invloed op de veiligheid en efficiëntie. Hieronder vindt u enkele tips en adviezen over verlichting om u te helpen de juiste keuzes te maken.

Bepaal de juiste lichtsterkte
Bij het kiezen van verlichting is het belangrijk om te bepalen welke lichtsterkte nodig is. Dit hangt af van de functie van de ruimte en de activiteiten die er plaatsvinden. Zo is er bijvoorbeeld meer licht nodig in een keuken of werkruimte dan in een slaapkamer. Het aantal lumen geeft de lichtsterkte aan, dus kies de juiste lampen met de juiste hoeveelheid lumen.

Overweeg energiezuinige opties
Energiezuinige verlichting opties zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen ook helpen om de energierekening te verlagen. LED-lampen zijn bijvoorbeeld veel zuiniger dan gloeilampen en gaan ook veel langer mee.

Speel met verlichting
Verlichting kan een enorme impact hebben op de sfeer van een ruimte. Door te spelen met verschillende soorten verlichting, zoals staande lampen, hanglampen en wandlampen, kan de ruimte een compleet andere uitstraling krijgen. Ook het gebruik van dimmers kan helpen om de sfeer aan te passen aan de activiteit.

Verlicht de buitenruimte
Het verlichten van de buitenruimte is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar kan ook de uitstraling van een huis of bedrijf verbeteren. Overweeg om energiezuinige buitenverlichting te installeren, zoals LED-lampen met bewegingssensoren, zodat de verlichting alleen aangaat wanneer er iemand in de buurt is.

Kies de juiste kleurtemperatuur
De kleurtemperatuur van verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van een ruimte. Warm witte verlichting creëert bijvoorbeeld een gezellige sfeer, terwijl koel witte verlichting juist een meer moderne uitstraling heeft.

Heeft u meer advies nodig voor uw verlichting. Neem contact op met onze experts, zij zijn 24/7 telefonisch en per whatsapp bereikbaar.

Zullen we afspreken?

Heb je een vraag?