Home Blog De moderne groepenkast

De moderne groepenkast

Gepubliceerd op 01 januari 2023

Als u een eigenaar bent van een huis of bedrijf, is de groepenkast het centraal punt van uw elektrische installatie. Dit is wat de stroom van de elektriciteitsleiding naar de verschillende elektrische apparaten en verlichting in uw gebouw verdeeld. Daarom is het van groot belang om een groepenkast te hebben die voldoet aan de huidige veiligheids- en prestatienormen.

Wat is een groepenkast?
Een groepenkast is een elektrische kast die dient als verdeler van elektriciteit. Het verdeelt de elektriciteit die binnenkomt vanuit het elektriciteitsnet naar verschillende groepen van verlichting en elektrische apparaten in een gebouw.. Het is de plaats waar de elektriciteitslevering van de stroom maatschappij wordt verdeeld naar de verschillende groepen, die elk verantwoordelijk zijn voor het leveren van stroom aan specifieke delen van het gebouw.

Waarom is een moderne groepenkast belangrijk?
Een moderne groepenkast is belangrijk omdat het uw elektrische installatie beter beveiligt tegen stroomuitval, overbelasting en kortsluiting. Bovendien zijn moderne groepenkasten ontworpen om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te voldoen, waardoor ze in staat zijn om de stroombehoeften van moderne apparaten en verlichting op te vangen. Een moderne groepenkast is ook beter in staat om de stroomtoevoer naar uw apparaten en verlichting op de juiste manier te regelen, wat kan helpen om de levensduur van uw apparaten te verlengen.

Wat zijn de voordelen van een moderne groepenkast?

  • Veiliger: Moderne groepenkasten bieden een grotere mate van beveiliging, waaronder aardlekschakelaars en hoogspanningsbeveiliging, waardoor ze voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.
  • Efficiënter: Moderne groepenkasten zijn efficiënter en bieden meer ruimte voor de aansluiting van moderne apparaten en verlichting.
  • Langer meegaan: De stroomtoevoer naar uw apparaten en verlichting wordt beter gereguleerd, wat kan helpen om de levensduur van uw apparaten te verlengen.

Wat zijn de nadelen van een oude meterkast : waarom het tijd is om te upgraden!

 Als uw huis of bedrijf is uitgerust met een oude meterkast, is het belangrijk om te beseffen dat deze niet meer voldoet aan de huidige veiligheids- en prestatienormen. Een oude meterkast brengt namelijk een aantal nadelen met zich mee, waaronder het verhoogde risico op stroomuitval, overbelasting en kortsluiting. Hieronder bespreken we de nadelen van een oude meterkast in meer detail.

  • Veiligheidsrisico's : Bij een oude meterkast ontbreekt bijvoorbeeld beveiliging tegen stroomuitval, overbelasting en kortsluiting. Dit betekent dat uw elektrische installatie niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen, wat het risico op brand en elektrische schokken verhoogt. 
  • Inefficiëntie : Een oude meterkast is niet ontworpen om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te voldoen, wat kan leiden tot inefficiëntie en overbelasting. Dit kan resulteren in een mindere prestatie van uw elektrische apparaten en verlichting en zelfs in storingen. 
  • Lagere levensduur van apparaten : Een oude meterkast is niet in staat om de stroomtoevoer naar uw apparaten en verlichting op de juiste manier te regelen. Dit kan leiden tot overbelasting en onjuiste stroomtoevoer, wat de levensduur van uw apparaten en verlichting verkort.

Als u vaststelt dat uw huis of bedrijf is uitgerust met een oude meterkast, is het tijd om te upgraden naar een moderne groepenkast. Onze elektriciens kunnen u helpen bij de selectie en installatie van een groepenkast die aan uw specifieke behoeften voldoet."

Zullen we afspreken?