Home Groepenkast Check

Groepenkast Check

Groepenkast

Doe de check!

ONTVANG

ONZE

OFFERTE

<strong>5 belangrijke tips om uw meterkast veilig te houden</strong>

5 belangrijke tips om uw meterkast veilig te houden

 1. Plaats een rookmelder en zaklamp in uw meterkast.
  Zorg ervoor dat er altijd een zaklamp bij de meterkast ligt, zodat u deze kunt gebruiken in het geval van een stroomstoring. Hang ook een rookmelder op in de meterkast om direct gewaarschuwd te worden in geval van brand.

 2. Controleer de aardlekschakelaars
  Test tenminste één keer per jaar de aardlekschakelaars in uw meterkast. Deze schakelen uit bij lekstroom, bijvoorbeeld als gevolg van een los draadje. Dit voorkomt dat u een schok krijgt als u het apparaat aanraakt.

 3. Laat een overspanningsbeveiliging plaatsen
  Een overspanningsbeveiliging zorgt ervoor dat uw elektrische apparatuur wordt beveiligd bij een te hoge spanning op uw installatie. Dit kan bijvoorbeeld optreden als gevolg van blikseminslag in de buurt.

 4. Houd uw meterkast bereikbaar
  Gebruik de meterkast niet als opbergruimte en plaats geen obstakels in of voor de kast. Zo blijft de groepenkast goed toegankelijk en kunt u in geval van nood snel handmatig de stroom uitschakelen.

 5. Bewaar geen brandbare materialen in de meterkast
  Bewaar geen brandbare materialen in de meterkast, omdat brand in de groepenkast zich hierdoor snel kan verspreiden en tot gevaarlijke situaties kan leiden. Zorg er dus voor dat de meterkast altijd vrij blijft van brandbare materialen.

Door deze tips in acht te nemen, kunt u de veiligheid van uw meterkast waarborgen en mogelijke gevaren voorkomen. Wij raden aan om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een professionele elektricien om er zeker van te zijn dat uw meterkast veilig en goed functioneert.

 

Bel mij terug voor een controle

Zullen we afspreken?

Heb je een vraag?